אבל מה

הפתרון?

width_800

לזכר ד"ר נועם סגל
כנס

אבל מה הפתרון?

אופק בר-קיימא לשלום ישראלי-פלסטיני לאחר שבעה באוקטובר

יום שישי, ה-20 ביוני 2025

14:00-10:00

מוזיאון הטבע ע״ש שטיינהרדט, תל אביב

על האירוע

בתקופה של משבר פוליטי והומניטרי חריף, הכנס מזמין להתניע מחדש את השיח בחברה הישראלית לגבי אופק פוליטי בר-קיימא עבור הישראלים והפלסטינים.

האירוע יעסוק באחת השאלות הקשות המונחות לפתחנו: מהן הדרכים לסיום הסכסוך?

במהלך הכנס נבחן לקחים מתהליך אוסלו, נחקור הצעות להסדרים פוליטיים שונים – מפתרון שתי המדינות ועד למודלים של קונפדרציה – ונבחן את ההשלכות הסביבתיות של כל אחד מהם. כמו כן, נדון באופן שבו מציאות סביבתית מעצבת פתרונות, ואף יכולה לסייע בקידום עתיד צודק ובר-קיימא באזורנו.

דוברים

תכנית הכנס

9:30 – התכנסות וכיבוד קל

10:00–10:15 – דברי פתיחה

הקדמה מאת מנכ”ל מכון הערבה, ד”ר טארק אבו חאמד.

דיון במסקנות שנלמדו מהסכמי אוסלו, דרך עיניו של אחד המתווכים המרכזיים בתהליך, בשילוב ניתוח רטרוספקטיבי עם נקודות מבט בין-דוריות, כולל קולות של צעירים שגדלו בעידן אוסלו. השיחה תעסוק בשגיאות העבר, בחוויות אישיות ובלקחים לסלילת דרך מציאותית יותר ובת-קיימא לשלום

דוברים:

– השגריר דניס רוס, יועץ ועמית כבוד מטעם קרן ויליאם דיווידסון במכון וושינגטון

– איברהים אבו אחמד, פעיל פוליטי

האם ניתן לחדש את התקווה לשלום לאחר השבעה באוקטובר? המושב יבחן את אתגרי הביטחון והשלום החדשים, תוך התמקדות בהתמודדות עם חששות מהצד הישראלי והפלסטיני, סוגיות של דה-מיליטריזציה, בניית אמון ושיתופי פעולה אזוריים להפחתת אלימות וחיזוק תחושת הביטחון.

דוברים:

– ליאן פולק–דוד, יועצת אסטרטגית וחברת פורום דבורה

– ד”ר (סא”ל במיל) עומר צנעני,ראש היחידה המדינית-ביטחונית המשותפת של מכון מיתווים וקרן ברל כצנלסון ומנהל התוכנית לקידום שלום ישראלי-פלסטיני במכון מיתווים

– אשרף אל עג’רמי, מנהל דמועור לפיתוח קהילתי

 

11:45–12:15 הפסקה וכיבוד קל

תכנית אולמרט–אל-קידווה

New Story Leadership: תכנית הפניקס

ארץ לכולם: שתי מדינות, מולדת אחת

סדרת דוברים תציג גישות חדשניות ומגוונות לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני. כל הרצאה תלווה במושב שאלות ותשובות, שיאפשר דיון מעמיק בדרכים מעשיות לקידום פתרון בר-קיימא.

דוברים:

– ד׳׳ר גרשון בסקין,פעיל שלום ישראלי

– ערן ניסן, מנכ׳׳ל מחזקים

– ד׳׳ר דותן הלוי, היסטוריון של המזרח התיכון המודרני ומרצה בכיר במחלקה להיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה באוניברסיטת תל אביב

 

המושב יבחן פרדיגמה חדשה של תלות הדדית בריאה בין שתי מדינות ריבוניות, באמצעות ניהול משותף של משאבים. נאיר בזרקור על הכשלים של המודלים הקיימים ונציע שיתופי פעולה ממוקדי אקלים. נבחן כיצד פרויקט השיקום של עזה עשוי לשמש מנוף לשינוי אזורי, באמצעות הצגת דוגמאות לתשתיות בנות-קיימא וליוזמות סביבתיות משותפות.

דוברים:

– תמר זנדברג, ראש המכון הלאומי למדיניות אקלים וסביבה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ולשעבר שר להגנת הסביבה 

– סונדוס סאלח, פוליטיקאית ואשת ציבור ערבייה-ישראלית

– בר רפפרוט, מנהלת פרויקט דיפלומטיה אקלימית במכון מיתווים

14:00 דברי סיכום

דוברים

יתעדכן בקרוב...

פרטי האירוע

יום שישי, ה-20 ביוני 2025

10:00 – 14:00

מוזיאון הטבע ע״ש שטיינהרדט, קלאוזנר 12

 אוניברסיטת תל אביב

הירשמו עכשיו

הירשמו עכשיו להשתתפות בכנס
(השתתפות בהרשמה מראש בלבד)

לזכר ד"ר נועם סגל

נועם סגל, אב אהוב, איש מחקר ובוגר מכון הערבה ללימודי הסביבה, נפטר בשנת 2019 באופן פתאומי ממחלת הסרטן. עשייתו המהפכנית בתחום שיתוף הפעולה הסביבתי ואנרגיה בת-קיימה ממשיכה להעניק לנו השראה. הכנס חולק כבוד לחייו  ולערכים שהוא פעל לאורם.

מכון הערבה ללימודי הסביבה הוא מוסד אקדמי ומחקרי מוביל בישראל, המקדם שיתוף פעולה סביבתי חוצה-גבולות, במטרה לבנות חוסן אזורי לשינויי האקלים.

ממיקומו בלב המדבר, המכון מקיים מחקר יישומי המשלב חדשנות ועבודה ישירה עם קהילות מוחלשות בישראל, בגדה המערבית ובירדן. מכון הערבה מיישם פתרונות מעשיים בשטח, החל ממערכות טיפול במים ועד טכנולוגיות אנרגיה סולארית מנותקות-רשת, תוך יצירת שינוי אמיתי ובר-קיימא באזור.

למידע נוסף, www.arava.org

×
×

Cart

Skip to content