פרופ’ דני רבינוביץ מצטרף לסגל מכון הערבה

"לדעתי הפוליטיקה הישראלית צריכה לקחת כדוגמה את המדיניות של ביידן והאריס 'לבנות מחדש טוב יותר', עם דגש על איכות הסביבה. עלינו לשים את המגיפה מאחורינו ולבנות מחדש את הכלכלה, תוך שילוב של הנושא הסביבתי. למשל, זה הזמן לבטל את ההסכם הגרוע של העברת הנפט עם איחוד האמירויות הערביות." פרופ' דני רבינוביץ

portrait of Prof. Dan Rabinowitz

אנו שמחים לבשר כי האנתרופולוג החברתי פרופ' דני רבינוביץ הצטרף לאחרונה לסגל שלנו. מחקר הדוקטורט של פרופ' רבינוביץ התמקד במחקר אתנוגרפי של פלסטינים בנצרת. מ-2013 עד 2017 הוא שימש כראש החוג ללימודי הסביבה ע"ש פורטר באוניברסיטת תל אביב. הוא פרסם באופן נרחב בכתבי-עת מדעיים, כמו גם ביותר מ-300 מאמרי דעה בעיתון הארץ. ספרו האחרון "The Power of Deserts: Climate Change, The Middle East and the Promise of a Post-oil Era" יצא  לאור בשנה שעברה בהוצאת אוניברסיטת סטנפורד.

 

בנוסף לקריירה המחקרית והאקדמית שלו, פרופ' רבינוביץ הינו פעיל סביבתי וכיהן כיו"ר גרינפיס ים-תיכון (1998-2004); סגן יו"ר גרינפיס בריטניה, (2006-2014); יו"ר ארגון חיים וסביבה (2004-2006); וכיום יו"ר האגודה לצדק סביבתי.

הסכסוך הישראלי-פלסטיני והסביבה הם שני תחומים שבהם עסק פרופ' רבינוביץ רבות, הן מנקודת מבט אקדמית והן באקטיביזם פוליטי. ההשתלבות במכון הערבה מהווה עבורו הזדמנות ייחודית להתעמק בשני הנושאים, ובשילוב ביניהם. כמו-כן זוהי קריאה לעבוד עם פעילים סביבתיים צעירים מהאזור, שבחרו להתמודד עם הצורך לפתור את האתגרים הסביבתיים הניצבים בפני המזרח התיכון בשיתוף פעולה. "אני מאוד נהנה ללמד, ולכן מתרגש לקראת המעורבות העמוקה שלי בתוכנית האקדמית של המכון. אני חושב שהבחירה כשלעצמה להשתתף בתכנית הזו מעידה על הייחודיות של כל אחד מהסטודנטים."

פרופ’ רבינוביץ ינחה שני קורסים במהלך סמסטר אביב תשפ"א הקרוב: "סכסוך ושיתוף פעולה? הפוליטיקה והכלכלה של סוגיות סביבתיות חוצות-גבולות", ו-"שינויי אקלים במזרח התיכון ועידן הפוסט-נפט". הקורסים בוחנים את ההשפעה הקיימת של שינוי האקלים על האזור, את ההשלכות שעשויות להתרחש ככל שההתחממות הגלובלית תתקדם בעתיד, ואת הפוטנציאל של האזור להפוך מחלק מהבעיה לחלק מהפתרון. לדבריו של פרופ’ רבינוביץ, למדינות המפרץ תהיה בעתיד הקרוב ההזדמנות לשחק תפקיד מרכזי בפיתוח וצמיחה של אנרגיות מתחדשות, ובכך להפוך לחלק מהפתרון לאיום שמציב שינוי האקלים בפני המזרח התיכון.